Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Címünk:
1051 Budapest, Arany János u. 33.
E-mail cím:
budapest@aranyklinika.hu

Aranyklinika Budapest I Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Petefészek elváltozások vizsgálata

petefészek

Vizsgálatok és kezelések

Petefészek speciális UH vizsgálata

Szinte minden nő életében előfordul, hogy panaszok kapcsán vagy rutin vizsgálat során észlelnek egy petefészek képletet (pl. cisztát), ami valamilyen fajta odafigyelést igényel. Mindig felmerülnek kérdés, amire nehéz megtalálni a választ. Kell rögtön műtét? Lehet-e várni, mert el fog esetleg múlni? Az Intézetünkben elérhető vizsgálati eljárásokkal szeretnénk olyan segítséget nyújtani, hogy az eredmények birtokában, közös erővel lehessen meghozni a döntéseket.

Jóindulatú petefészek ciszták utánkövetése és kezelése

Számtalan esetben kerül felismerésre nőgyógyászati rutin vizsgálat során petefészek ciszta, mely nem igényel sok esetben beavatkozást. Kell műtét vagy sem? Sokszor nehéz eldönteni, hogy mivel jár a páciens jobban, és ebben szeretnénk segítséget nyújtani. Nemzetközi ultrahangos protokollok (IOTA) használatával felmérjük a kockázatokat, átbeszéljük az előnyöket, és minden szempontot átnézve
segítünk dönteni.

Petefészek daganatok kivizsgálása és ellátása

Petefészek daganat esetén alaposan körül kell járni a kórkép kiterjedését és egyéb tulajdonságait a kezelés megtervezésével. Minél több információ áll rendelkezésre, annál jobban meg eredményekre lehet számítani. Az Intézetünkben elérhető vizsgálati eljárások maximális szakértelem mellett minimális idő alatt adnak nemzetközi standardoknak megfelelő eredményeket, melyek birtokában szakértői csapatunk segítségével a lehető legjobb kezelésben részesülhet.

Ultrahangvezérelt mintavétel petefészekből vagy egyéb kismedencei területről

Képalkotók által leírt kismedencei elváltozásokból ultrahang vezérelten, ambuláns körülmények között van lehetőség mintát venni, ami a szövettani eredmény gyorsabb kézhezvételét, esetleges kezelés korábbi megkezdésének a lehetőségét engedi meg. Műtét minden nehézége, kellemetlensége és szövődményeinek elkerülése mellett néhány perces beavatkozással nyerhető eredmény.

Emlődaganat miatt kezelt páciensek nőgyógyászati gondozása

Melldaganaton átesett, esetleg utókezelésben részesülő nők esetében a “rutin” nőgyógyászati vizsgálat nem biztos, hogy elegendő, mert speciális utánkövetést igényelnek. Számos esetben az onkológiai gondozó kollégával egyénre szabott gondozás válhat szükségessé, melyben készséggel tudunk segíteni.

Örökletes hajlam (BRCA) miatt petefészek daganat kialakulására magas kockázatú páciensek vizsgálata

Azok a páciensek, akiknek a családjukban mell- és petefészek daganatok halmozottan előfordulnak, netán ismert genetikai mutációt hordoznak, speciális után követést igényelnek. A “rutin” nőgyógyászati vizsgálat ezen pácienseknél nem elég, speciális helyzetük különleges törődést igényel,
ami a mi Intézetünkben elérhető.

Tumormarker vizsgálatok

Bizonyos daganatok esetén léteznek jelző anyagok a vérben, amik emelkedése utalhat daganatos elváltozásra. Emelkedett tumormarkerek esetén érdemes kivizsgálni, hogy mi jó vagy rosszindulatú elváltozás áll a háttérben, ebben nyújtunk segítséget pácienseinknek.

információ - bejelentkezés

H-P: 8:00 – 15:00

Bejelentkezéssel és a kivizsgálásokkal kapcsolaban hívjon bizalommal