Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Címünk:
1051 Budapest, Arany János u. 33.
E-mail cím:
budapest@aranyklinika.hu

Aranyklinika Budapest I Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Türelmetlen vagyok, mikor jön a baba?

HA már meghoztátok a döntést, hogy szeretnétek egy kisbabát, természetes, hogy minél hamarabb szeretnétek.  Gyakorlatilag rögtön akkor, amikor nekiálltok próbálkozni. Ha fejben már meghoztad a döntést, nem biztos, hogy a tested is így akarja. A teherbe esés gyors és természetes folyamatnak tűnhet (és sok pár számára az is), de valójában rettentően összetett. Rengeteg kis hiba jöhet létre, ami megakadályozhatja a megtermékenyülést (pl. egy pár genetikai összetétele, a hormonok, a jó minőségű petesejt és hímivarsejt találkozása).

HA nem jön össze azonnal a baba, nem szabad kétségbe esni. HA a baba késik, az nem jelenti azt, hogy meddő vagy. Mindenkinek más a teste, és mindenki máshogy működik együtt a partnerével.

Egy európai tanulmány szerint a párok 26-38%-ánál már az első hónapban sikerül a baba, rögtön az után, hogy elkezdtek próbálkozni.  De ez a teherbe esési arány sajnos nem igaz minden nőre, bármely életkorban.

Egy másik tanulmány alapján a 35 éves nők 30 %-a esik teherbe az első hónapban, majd az azt követő hónapokban ez a teherbe esési arány a hónapok számával fokozatosan csökken. Összességében elmondható, hogy fél éven belül a párok többségénél sikerül a terhesség (65-85 %), és majdnem biztos, hogy teherbe esnek 1 éven belül (90%).

HA nem jön össze a baba 35 év alatt 12 hónap alatt, vagy 35 év felett 6 hónap alatt, meddőségi szakemberhez kell fordulni. HA tudod, hogy korábban volt már nőgyógyászati betegséged, kismedencei gyulladás, endometriózis, mióma, vagy van öröklött hajlamod arra, hogy a petefészked idő előtt kimerüljön, vagy a párodnak volt már urológiai problémája, érdemes még családtervezés előtt klinikánkon időpontot egyeztetni. Azért mert mi csak ezzel a szakterülettel foglalkozunk.

Bejegyzés megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

További blogbejegyzéseink

termékenység és az életkor
Blog

Termékenység és az életkor

A nők életkora sajnos rendkívül fontos a gyermekvállalás szempontjából. A petesejtek száma ugyanis genetikailag meghatározott, és az életkorral csökken. Az életkor előrehaladtával pedig, ezzel

Tovább olvasom »
a pco szindróma és a psziché
Blog

A PCO szindróma és a psziché

PCO szindrómában gyakrabban fordul elő önértékelési zavar, szorongás, depresszió, testképzavar, aszexuális élettel való elégedetlenség, evészavarok vagy a rendszertelen táplálkozás. A pszichés tünetek kialakulásáért részben

Tovább olvasom »

információ - bejelentkezés

H-P: 8:00 – 15:00

Bejelentkezéssel és a kivizsgálásokkal kapcsolaban hívjon bizalommal