Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Címünk:
1051 Budapest, Arany János u. 33.
E-mail cím:
budapest@aranyklinika.hu

Aranyklinika Budapest I Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Mikor érdemes együtt lenni?

mikor érdemes együtt lenni

A szex megfelelő időzítése nagyon fontos, hogy a hímivarsejtek időben eljussanak a petesejthez, és megtermékenyítsék azt.

A spermiumok átlagosan 72 órán át tudnak életben maradni akár a női testben is, azonban a tüszőrepedés előtt 2 nappal érdemes már együtt lenni, hogy a spermiumok a petevezetékben várják már a petesejtet, hogy megtermékenyítsék azt.

Egy tanulmányban 5000, normális határértékeken belüli, megfelelő minőségű  spermiummal rendelkező férfi nemzőképességét vizsgálták, ahol a párok a tüszőrepedés időszakában minden nap együtt voltak. És azt látták, hogy azok a párok, akik minden nap együtt voltak, nem tartalékolták a spermiumot a „megfelelő” napra, sokkal nagyobb számban voltak sikeresek, mint akik csak kétszer vagy egyszer voltak együtt a tüszőrepedés időszakában. A vizsgálatból az is kiderül, hogy a mindennapos szex nem csökkenti a hímivarsejtek számát, sem nem rontja le a minőségét.

Tehát fontos, hogy a párok legyenek együtt minél többet a tüszőrepedés időpontjában.

Ha szeretnéd pontosan időzíteni az együttléteket, érdemes egy ciklusmonitorizálásra eljönni a rendelőnkbe. A ciklusmonitorizálás során ultrahangvizsgálattal, vérvétellel vagy vizeletteszttel pontosan meg tudjuk határozni, hogy mikor van nálad tüszőrepedés, anélkül, hogy beleavatkoznánk a ciklusodba. Így a következő hónapokban már otthon tudjátok tervezni az együttléteket.

Bejegyzés megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

További blogbejegyzéseink

termékenység és az életkor
Blog

Termékenység és az életkor

A nők életkora sajnos rendkívül fontos a gyermekvállalás szempontjából. A petesejtek száma ugyanis genetikailag meghatározott, és az életkorral csökken. Az életkor előrehaladtával pedig, ezzel

Tovább olvasom »
a pco szindróma és a psziché
Blog

A PCO szindróma és a psziché

PCO szindrómában gyakrabban fordul elő önértékelési zavar, szorongás, depresszió, testképzavar, aszexuális élettel való elégedetlenség, evészavarok vagy a rendszertelen táplálkozás. A pszichés tünetek kialakulásáért részben

Tovább olvasom »

információ - bejelentkezés

H-P: 8:00 – 15:00

Bejelentkezéssel és a kivizsgálásokkal kapcsolaban hívjon bizalommal