Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Címünk:
1051 Budapest, Arany János u. 33.
E-mail cím:
budapest@aranyklinika.hu

Aranyklinika Budapest I Női és férfi termékenység, Endokrinológia, Nőgyógyászat

Mit tehetek, hogy minél hamarabb természetes úton megfoganjon a baba?

A sikeres várandósság kulcsa a reproduktív egészség: kell egy egészséges petesejt, egy egészséges hímivarsejt. Ha a petesejt megtermékenyül, az embrió megfelelő beágyazódásához egy egészséges méhre van szükség egy egészséges szervezetben, ahol hormonális egyensúly van.

 

    • Meggyőződésünk, hogy a különböző életmódbeli tényezők mind hatással vannak a termékenységre, úgymint a különböző diéták, az alkoholfogyasztás, a kávézás, a dohányzás, a nem megfelelő táplálék, melyet futtában fogyasztunk el, a gyorséttermi kaják, illetve a testmozgás is. Amennyiben kérdésed van a témában, fordulj dietetikusunkhoz.


    • Kerüljük az együttlétek során a síkosítók használatát, hiszen ismert tény, hogy az átlagos síkosítók károsítják a hímivarsejteket, és negatív hatással lehetnek a spermium mozgására. Amennyiben mégis szeretnétek használni, léteznek olyan síkosítók, amelyek bizonyítottan nem tesznek kárt a hímivarsejtekben, és biztonságosan alkalmazható babát tervező párok esetében is.

    • Mindig hallunk olyan jó tanácsokat, hogy bizonyos szex pozíciók vagy a szex után magasra emelt lábak kedveznek a teherbe esésnek, vagy van összefüggés a női orgazmus és a megtermékenyülés között. A valóságban azonban nincs olyan tanulmány, amely alátámasztja vagy cáfolja ezeket a „tévhiteket”.

Bejegyzés megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

További blogbejegyzéseink

termékenység és az életkor
Blog

Termékenység és az életkor

A nők életkora sajnos rendkívül fontos a gyermekvállalás szempontjából. A petesejtek száma ugyanis genetikailag meghatározott, és az életkorral csökken. Az életkor előrehaladtával pedig, ezzel

Tovább olvasom »
a pco szindróma és a psziché
Blog

A PCO szindróma és a psziché

PCO szindrómában gyakrabban fordul elő önértékelési zavar, szorongás, depresszió, testképzavar, aszexuális élettel való elégedetlenség, evészavarok vagy a rendszertelen táplálkozás. A pszichés tünetek kialakulásáért részben

Tovább olvasom »

információ - bejelentkezés

H-P: 8:00 – 15:00

Bejelentkezéssel és a kivizsgálásokkal kapcsolaban hívjon bizalommal

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy budapesti rendelőnkben 2024.01.01-től áremelés várható!